Louise's Feminist Musings

Notes on feminist news & issues

De feministische man

Gelukkig zijn er ook nog wel eens tegengeluiden te horen, die de al te simpele stellingen over emancipatie en feminisme aan de kaak stellen.

Zoals het artikel van Willem Bosch in Volkskrant in reactie op het V-hals mannen verhaal van mevrouw Derwort. Zie eerdere blog

Hij schrijft: “Het wordt tijd dat mannen zich ook eens gaan uitspreken”
“De wil van vrouwen om gelijkwaardig te zijn, wordt weggezet als hysterisch getrut. Het nieuwe taboe is het benadrukken van gelijkwaardigheid. Want is dat niet een decadent principe dat stiekem tegennatuurlijk is? Het wordt tijd dat ook mannen zich hier tegen uitspreken, schrijft Willem Bosch. ‘Dan maar een gecastreerd mannetje dat zich heeft laten inpakken door het emancipatoire gevaar.’ ”

En verder schrijft hij:
“Dat moeten even worden rechtgezet. Wij mannen zijn helemaal geen slachtoffers, en zeker niet van emancipatie. We hebben overal de macht, en een groot deel van de vrouwen vindt dat kennelijk prima. We hebben geen centimeter dominantie ingeleverd. En die fabel van de verwijfde man, waar Derwort zich over opwindt, die bestaat al eeuwen. Kijk naar Louis XIV. Met z’n maillots. ”

“In feite doet Paulien Derwort actief haar best om mannen buiten het debat te houden. Want welke man durft zich nu nog voor emancipatie uit te spreken? Dan ben je een slapjanus die in het gevlei van vrouwen wil komen. Iemand die zich niet realiseert dat ook heel veel vrouwen antifeministisch zijn. Dan is het punt van Paulien bewezen.”

“Gewapend met de twee eeuwige argumenten ‘waar maak je je druk om’ en ‘ik zeg het tenminste eerlijk’ wordt verworvenheid gereduceerd tot een marginale oprisping. De Nederlandse vrouw houdt nou eenmaal van stofzuigen. De natuur hou je niet tegen. ”

Lees hier het hele artikel van Willem Bosch in Volkskrant

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: